diumenge, 30 d’abril del 2017

EL GUEPARD




Autor: James Temple



El guepard corre a uns 45 kilòmetres per hora i durant una persecució pot arribar a més 110km/h, en curses curtes, el que el converteix en el mamífer terrestre més veloç.




Autor: Yathin SK



Les seves ungles no son retràctils, no les poden amagar, i els són molt útils perquè els serveixen per augmentar la tracció i evitar que derrapin. La cua llarga els ajuda com un timó, en el repentins canvis de direcció, que es veuen obligats a realitzar quan persegueixen una presa.








Els guepards no poden rugir, a diferencia dels felins del gènere pantera, en el seu lloc emeten un so similar al so dels ocells.






Les ratlles tan característiques de la seva cara que s'originen al llagrimall, tenen la funció de protegir la vista dels raigs solars.





És un bon escalador i ocasionalment puja als arbres per admirar l’entorn en busca de preses, menjar alguna petita presa, o simplement  descansar. La mare guepard ensenya a les seves cries a enfilar-se als arbres per tal de protegir-los  dels depredadors.







Una femella de guepard pot tenir fins a cinc cries, el període de gestació dura de 90 a 100 dies, els petits conviuran amb la seva mare el primer any i mig de vida. Després els germans es mantindran junts per protegir-se  i caçar. 
Les femelles quan es poden valdré de si soles s'independitzen, i els mascles continuaran tenint un vincle entre ells, i seguiran a prop els uns dels altres durant tota la vida.



Autor: Muhammad Mahdi Karim



Quan neixen els guepards no tenen taques, però posseeixen una melena al cap, que a mida que van creixent  els va desapareixent.
Les taques dels guepards, són úniques a cada exemplar.






Mengen sobretot mamífers com: gaseles, impales nyus,  llebres... Tots ells de la mateixa mida, o més petits, que un guepard adult. Han de menjar la seva presa ràpidament, o tenen el risc de perdre el menjar a mans d'un depredador més fort. Els guepards no lluitaran pel menjar amb un animal més gran, perquè el risc de quedar ferit és no poder caçar.






La principal amenaça del guepard és la pèrdua i fragmentació d'hàbitats, tant per l'avanç de l'agricultura com pels conflictes amb els ramaders. La caça com a trofeu també amenaça l'espècie, un problema especialment greu si es té en compte que el 77% dels seus territoris naturals estan fora d'àrees protegides.








L'animal terrestre més ràpid del món




La mare guepard


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada